Instalacija sustava

Visoki zahtjevi kvalitete zraka unutarnjih prostora i preciznost instalatera bili su izazov na koji smo uspješno odgovorili. CLIMAVER® sustav nemetalnih klima kanala udovoljava svim zahtjevima koji se postavljaju pred materijale iz kojih se izrađuju nemetalni klima kanali. Slobodno nas kontaktirajte za više informacija i detalja.

Dizajnirajte vlastite kanale uz pomoć  CLIMAVER® kalkulatora. Isprobajte i našu CLIMAVER® aplikaciju  s priručnikom za instalaciju za jednostavnu i brzu izradu kanala na licu mjesta.

 

Prednosti instalacije CLIMAVER® kanala?

 • Minimalni otpad
 • Smanjen broj unutarnjih rezova
 • Savršeni spojevi
 • Svojstva akustičke apsorpcije
 • Zračna nepropusnost
 • Svojstva toplinske izolacije
 • Izdržljivost
 • Fleksibilnost
 • Ušteda u logistici i skladištenju
 • Jednostavno rukovanje
 • Mala težina

 
DIMENZIJE

TLAK

≤ 200 Pa201- 400 Pa

> 400 Pa

≤ 600 mmBez ojačanjaBez ojačanjaBez ojačanja
751 -900 mm

> 601 mm

Svako ojačanje 0,6 m

751 -900 mm
901 -1050 mm

> 901 mm

Svako ojačanje 1,2 m

1051 - 1200 mm

> 1051 mm

Svako ojačanje 1,2 m

1201 - 1500 mm

> 901 mm

Svako ojačanje 0,6 m

1201 - 1500 mmKontaktirajte Isover

 

Unutarnja dimenzija (mm)Maksimalna udaljenost (m)
< 9002,4
900 - 15001,8
> 15001,2
1

CLIMAVER® alat za pripremu kanala

Kod izrade sustava CLIMAVER® kanala potreban je alat specijalno izrađen za tu namjenu.

2

Rezanje utora na ploči

Pomoću posebnog crnog noža s crvenom oznakom se rade utori na Climaver ploči, pazeći da je nož uvijek prislonjen uz kutnik i ploču, kako bi imali ravnu, okomitu liniju reza. Prije početka rezanja preporuča se krilce koje se nalazi na donjem dijelu ploče saviti prema podu.

3

Rezanje viška ploče

Pomoću Climaver noža potrebno je odrezati višak ploče desno od zadnjeg reza crnim nožem s plavom oznakom. Rez mora biti okomit, kako bi iz ostatka ploče mogli rezati novu sekciju kanala.

4

Uklanjanje odrezanih dijelova

Iz ploče se uklanjaju dijelovi odrezani noževima s crvenom i plavom oznakom. Zbog lakšeg uklanjanja dijelova ploče iz prva tri reza, ploču je moguće saviti. Kod zadnjeg reza, potrebno je nožem odstraniti tanki sloj vune s vanjske ojačane alu obloge Climaver ploče, kako bi se dobio dio kojim će se preklopiti na uzdužni spoj kanala. 

5

Sastavljanje CLIMAVER® kanala

CLIMAVER® kanal se jednostavno sastavi savijanjem ploča pod kutem od 90°.

6

Klamanje CLIMAVER® kanala

Rukom je potrebno povući preklopni dio, zategnuti ga uz početni rub ploče i klamati klamericom. Najbolje je krenuti sa 'špananjem' i klamanjem od sredine kanala, pazeći pritom da nam se poprečne (tanke i deblje) linije na kanalu podudaraju radi točnosti dimenzija i pravokutnosti kanala.

7

Lijepljenje CLIMAVER® trake

Preko spoja preklopnog dijela, cijelom dužinom se lijepi CLIMAVER® aluminijska traka za održavanje visoke nepropusnosti kanala.

8

Zaglađivanje ljepljive trake

Za stvaranje čvrstog spoja potrebno je zagladiti traku pomoću CLIMAVER® plastične špatule kako bi u potpunosti istisnuli eventualne zračne jastučiće ispod ljepljive trake. Na 'muškom' dijelu kanala se zareže vanjska preklopna folija u kutevima, kako bi kanal bio spreman za spajanje sa sljedećom sekcijom.

9

Završena sekcija CLIMAVER® kanala

U par kratkih koraka se dobije jedna završena sekcija CLIMAVER® kanala. Za detaljnije upute izrade različitih sekcija kanala preuzmite naš  montažni priručnik za CLIMAVER® kanal ili pogledajte  video izrade CLIMAVER® kanala.